Tips från coachen

(USA)
Hur man bäst åker med Greyhoundbussarna

Var alltid ute i god tid. Kolla upp tidtabellerna och adressen på nätet och kom ett pa timmar innan för att vara säker på att komma med. Det lönar sig nästan alltid att köpa biljett på plats, annars krävs det att du åker väldigt ofta om ett månadskort ska vara lönt. Många busstationer ligger i slumområden så försök så gott det går att komma/resa när det är ljust ute.

Packlista:
Du får lov att ha med en resväska och ett handbagage utan att det kostar extra. Handbagaget ar det enda du får tillgång till sa se till att ha dricka och något att äta där i. På längre turer hålls det matpauser vid rastplatser. packa med en filt eller sjal, airconditionen är inte att leka med, speciellt inte om natten. En bra bok, mp3-spelare och annat att sysselsätta sig med är också nödvändligt.

Det går fint att sova i bussarna, man får bara inte vara lättväckt. Vid alla hållplatser i nya städer tänds lamporna nämligen. De gamla bussarna är helt klart bekvämast med mjuka säten att sova i. I de nya bussarna är sätena av läder men är dock bredare, går att fälla ner längre och har gratis Wi-Fi. En smaksak vilket man gillar bäst.

Du kommer i stort sett vart du vill i hela USA med Greyhound. Bara var beredd på byten, träsmak i gumpen och ha kameran redo för de vackra vyerna.

Greyhounds hemsida: LÄNK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0