Dykning #1

Tjoho! Idag akte vi ut med Scandinavian Divers och dok vid tva olika rev. Succe ar ett mildt ord att beskriva det med.
Var svenske instruktor hette Tony och var en riktig pudding. Jag lyckades overtala Jonas att ta ett provdyk men han blev inte fralst, vet inte vad som hande dar, han maste ha sovit.
Fick lite problem med att tryckutjamna en gang men annars gick allt som smort. Jag har blivit grym pa att kontrollera tyngdlosheten och Tony forstod inte varfor jag inte tog en fortsattningskurs redan nu. *stolt!*
Jag betalade 3400baht (ca700kr) for Refresh: all utrustning och vatdrakt, instruktor, tva dyk, mat och skjuts till och fran hotellet.
Misstanker att det har var forsta men inte sista gangen pa den har resan.


Dykning
Tjoho!

 

Dykning
Lilla baten.


Dykning
Pa vag ut.


Elefanton

Koh=o (med tva prickar)
Chang=elefant
Koh Chang=Elefanton

Igar red vi minsann pa elefanter i tva timmar. Var elefant hette Tukta och hon var 44ar gammal och aldst av dem alla. Hon var aven ledarelefanten sa vi red forst i ledet genom jungeln och till och med over en vag. Turistilarna tittade en del.
Vi fick lov att sitta pa huvudet och styra sjalva och sa badade vi tillsammans i en flod.
Nagot jag inte visste forr var att elefanter har fruktansvart strav hud och deras har ar styvt som svinto. Tur att dessa 2-3meters bjassar ar jattesnalla.

Elefantridning
Pa ridtur genom jungeln.

Elefantridning
Helt ovetande om att Tukta kommer att lagga sig ner om ca fem sekunder.


31 Januari - Koh Chang

Grattis pa fodelsedagen broder!
Hoppas jag har kompenserat for min franvaro och att du far en toppenbra 20arsdag!

Nu borjar det likna nagot. Vi bytte hotell igar och bor nu i varan alldeles egen bungalow ca 20meter fran vattnet. Stranden borjar nedanfor varan trappa. Sangen ar offantligt stor, duschen har varmvatten, airconditionen ar valdigt effektiv och tre meter bort ligger en bar som heter "Sunset  Bar" eftersom att man har perfekt utsikt over solnedgangen varje kvall.
Stranden provade vi pa i forrgar och da var vi ungefar 15 personer pa hela stranden. Det var helt tyst och stilla sa nar som pa brisen och havet som skvalpade. Vattnet ar dock inte lika fint har som pa Ko Samet men istallet ar har fullt med palmer. Helt okej.


Bungalow
Var vinfina bungalow.


Strand
Stranden.


Palm
Jonas vi en liten palm.

Solnedgang
Solnedgangen fran var altan.

Solnedgang
Solnedgang.


28 Januari - Koh Chang

Imorse akte vi minsann vidare, det kandes som att det var dags att utforska en ny o. Sagt och gjort sa vi tog bat-minibuss-dubbeldackarbuss-bat igen och sa slutligen en songthaew.
Nu befinner vi oss pa on Koh Chang vid stranden Kai Bae som ligger vid ons sydvastra kust.
Har ar varmt! Klockan ar halv tio och luften ar fortfarande klibbig. Vi har airconditionen pa full sprutt och 31grader pa rummet. Vi har aven en hel massa sma odlor pa vart hotellrum. Inte sa lackert vill jag saga. Men men, man kan val inte begara allt for mycket med tanke pa att vi bara gick in och fragade efter ett rum pa studs. Det ar lite det som ar charmen med att bara resa runt sa har.
Vi har haft offantlig tur med rummen tycker jag, det vi har nu ger vi 450baht per natt for (ca 80kr per person) vilket jag tycker ar helt okej hehe. Vi var aven ute och at nyss, ris med kycklingwook och milkshakes for 35kr for bada!
Det blir spannande att kolla in omgivningarna imorgon nar det blir ljust ute. Tydligen kan man rida pa elefanter inte allt for langt har ifran. Och jag har minsann hittat en billig dykarfirma med svenska guider, sa vi ska nog kunna underhalla oss har ett par dagar.

Welcome
Welcome to Koh Chang.



Gatan
Varan gata.



Berg
Berg precis bakom butikerna.


Jonas pa en bro
Jonas mitt pa en bro.


Lite mer fran Ko Samet

Nu sitter jag antligen pa ett internetcafe med hyffsad internetuppkoppling! Tjoho! Nu blir det minsann bildbombning fran Ko Samet kan jag lova:

Middag pa stranden
Standen pa kvallen nar den ar fylld med folk, kuddar och sma bord.

Eldshow
Eldjonglorer.

Ode strand
Finfint.

Grottan
En liten del av grottan vi simmade igenom pa batturen.

Slappis
Det ska va gott o leva, annars kan det kvitta...

Solnedgang
Solnedgang.

Hjarta
Fina lampor som lyser upp stranden pa kvallarna.


World Tour 2011

WorldTour


Battur

Idag hade vi bokat en dagstur till nagra narliggande oar. Vi var 17 stycken som akte ut i en speedbat till ett korallrev dar vi snorklade ett tag. Sen slapptes vi av pa en helt ode o. Det var verkligen obeskrivligt vackert! Nasta snorklingsuppehall var vid en grotta som vi fick lov att simma igenom. Vi var nog 8stycken som vagade. Det var hiskeligt stromt dar inne och helt plotsligt var dar ett passage helt utan vatten. Attans att man inte kunde ha sin kamera med in dar! Snacka om att man var stolt nar man antligen kom ut igen.
Vi pa annu en liten o och lunchade och stannade till pa en fiskfarm dar vi fick lov att mata sma och gigantiska fiskar. De hade aven sma hajar och en gigantisk skoldpadda som jag bara ville ta med mig hem sa sot den var. Inklusive allt gav vi ca 150kr var for hela dagen. Helt okej.

Nu ska vi snart ner pa stranden och ata kvallsmat bland kuddarna igen. Blir val ett par drinkar i nagon bar efterat och imorgon en heldag bland smabutikerna har omkring och sjalvklart stranden.
Pa fredag bar det av till nasta o.

Jag gungar
Jag pa en ode o.

Jonas pa en ode o
Eller nastan ode, Jonas var ocksa med.


26 Januari - Ko Samet

Da kom man visst till en dator igen. En timme i Jomiten kostade 40baht, har kostar det 100! Inte okej!
I mandags reste vi som sagt vidare. Dagarna har borjat bli mer och mer som en grazon, lordag, onsdag, whatever. Vi tor i alla fall buss till Rayjon och en songthaew (en pickup liknande bil med bankar pa flaket och som kor som galningar!). Darefter akte vi bat ut till on Ko Samet.
Som de optimister vi ar beslutade vi oss for att ga till narmsta stranden fran hamnen och hitta ett hotell. Bra plan, dalig tidspunkt. Solen gassade och det fanns ingen skugga i sikte. En gigantisk vaska pa ryggengjorde det inte battre. Till slut drog vi jackpoten och fick ett hotell 50 meter fran stranden med havsutsikt for inga pengar.
Har snackar vi paradiso! Kritvit sand som ar sa fin att kanslan av att ga i den ar obeskrivlig. Kristallklart gront vatten sa att man kan se ner till sina tar nar man badar. Pa kvallarna dukar de upp hela stranden med laga bord, kuddar och lampor. Dar sitter man och ater middag medan man lyssnar pa livamusik och tittar pa eldakrobater. Som sagt, paradiso!
Jag skulle kunna stanna har i evigheter men vi har bestamt oss for att resa vidare pa fredag, tydligen skall det finnas annu finare oar har omkring!

Jag skulle vilja lagga upp tusentals bilder men internet ar seeegt! Det far antingen bli en annan gang eller sa far ni halla er tills vi kommer hem.

Jonas pausar
Det ar minsann hart och varmt att vara Backpacker.


Stranden pa Ko Samet
Stranden.


Jag i vattnet
Lyckliga jag i havet pa Ko Samet.


Middag pa stranden
Har sitter vi och ater kvallsmat varje kvall.


Jonas och Jag
Jonas och Jag.


23 januari - Sista dagen i Jomiten

Sista inlagget fran den har staden. Imorgon eftermiddag aker vi mot
on Ko Samet lite langre vasterut. Det blir sol och bad ett par dagar och forhoppningsvis boende i nagon tjusig bungalow.
Idag har vi bara tagit det lugnt, lamnat in lite klader till tvattning och legat ett par timmar pa stranden. Tyvarr har det varit lite molnigt idag men varmen ligger fortfarande pa topp.

Vad jag lart mig om Thailand ann sa lange
+ Varmen. Fina klanningar for 50kr/st. Glassen.
- TukTuk. Kackerlackor. Folk som forsoker luras.

Lite bilder fran Jonas fodelsedag igar

Bungyjump
Jonas hoppar bungyjump fran 60meter!


Min glass
Firar med glass pa Swensens inne i ett shoppingcenter.

Jonas glass
En av de godaste glassarna ever.


Pattaya city
Pattaya City.


Sagan om kackerlackan

Igar kvallkom vi hem till hotellrummet lagom trotta vid elva/tiden. Jonas gar in pa toaletten och fixar sina bestyr och kommer sedan ut och talar om att det minsann sitter en kackerlacka uppe i ett horn. Ungefar har flippar jag ut! Sticker in huvudet och upptacker att den lilla insekten ar ca 7cm lang! Jonas hamtar ett glas och forsoker att fanga den men den lilla fulingen ar ackligt snabb! Den kutar over hans hand och mot dorren. Jag befinner mig sjalvklart uppe i sangen bevapnad med en handduk, tyvarr verkar Kackerlackan (som vi nu dopt till Ernst) inte vara radd for handdukar utan kutar bara forbi och satter sit i hornet bakom alla mina saker. Katastrof! Inget ont emot Ernst men jag vill absolut inte ha med mig honom pa resan!
Jonas gjorde annu ett tappert forsok men blev annu en gang overlistad och hade sonder glaset. Ernst sprang under sangen.
Ungefar har slutar sagan. Vi har inga som hellst spar efter Ernst sedan dess. Formobligen ligger han fortfarande och trycker under sangen. Jag kan meddela att det tog ett tag innan jag lyckades somna, fullt medveten om att de bade flyger och klattrat pa vaggar. Men jag antar att det bara ar att vanja sig...

Happy Birthday Jonas!

Idag fyller Jonas ar!

Muffin


21 januari - Fortfarande i Pattaya

Halsningar fran Thailand igen.
Klockan ar halv tio pa kvallen och vi befinner oss fortfarande i Jomiten i sydliga Pattaya bland svenskar och smygprostituerade som tyvarr inte ar sa mycket i smyg.
Idag har det varit galet varmt! Sjalvklart pa den dagen vi bestamt oss for att spontant promenera till en gigantisk Buddha-staty som vi sett uppe pa ett berg pa vagen hit. Snacka om total utmattning!
Som plaster pa saren blev det sen en heldag pa stranden och senare tog vi en olie-thaimassage i en timme. Hur underbart som helst! Tydligen ar jag jattekittlig pa knana. 300Baht for en timme kanns helt okej, det ar ungefar 70svenska kronor. Drack lite drinkar pa Happy Hour, at lite sushi och nu sitter vi har. Formodligen blir det en liten bar-runda i omradet innan sangen vantar. Imorgon fyller Jonas ar sa vi ska aka in till Pattaya city och shoppa och dansa loss hela natten Thailandstyle.

Stranden
Stranden dar vi befinner oss just nu.

Solnedgang
Vacker solnedgang.

Buddha
Buddha.

Hoppar pa stranden
Jonas och Jag.


19 januari - Pattaya Thailand

Hejsan hoppsan dar hemma i kylan.
Just nu sitter jag och Jonas och nordar oss pa ett internetcafe i Pattaya. Irriterande att det inte finns nagra a, a eller o pa tangentborden haha!
Har ar klockan nio pa kvallen och hos er ar den val tre pa natten om jag raknat ratt.
Hitintills har resan bara gatt bra. Ett par kladdmoment sa klart men det ingar val i att resa. Vi har spenderat tva dagar i Bangkok och anlande till Pattaya med buss i eftermiddags. Vi hamnade pa ett fint guesthouse med havsutsikt mitt i ett nordiskt omrade. Det kryllar av svenskar har och de flesta restauranger och butiker ar valdigt anpassade efter nordbor. Har tankte vi spendera fem dagar innan vi reser vidare. Det racker nog. Ett par dagar pa stranden, en tur in till city och sjalvklart firandet av Jonas fodelsedag blir perfekt innan vi reser vidare soderut langs kusten och sen upp mot storstaden Kanchanaburi.
Just nu ar det runt 20-25 grader ute. Sitter i linne och kortbyxor utan att frysa. Underbart!

Jag tankte inte sitta har sa lange sa jag lagger bara upp ett par bilder pa vad vi spenderat vara dagar med...

Jonas med en palm
Jonas posar med en palm.

Shoppingcenter
Gigantiskt shoppingcenter mitt i Bangkok.

Thaiboxning
Thaiboxning.

Tempel
Ganska sa stort tempel.

P[ resande fot
Jag pa vag till Pattaya.

Ha det fint sa hors vi nar vi hors. Det blir nog lite knepigare att fa fatt pa en dator med hyffsat snabbt internet och fungerande usb-port i framtiden.


Hej Då!

Nu åker jag! Bussen går om en halvtimme. Bussen mot världen.
Jag är peppad till tusen och faktiskt lite spänd kan jag nu erkänna. Vi får se hur det går med uppdateringarna under resan. Självklart ska jag försöka vara här så ofta det går men precis som med allting annat så vet man aldrig helt säkert. Den som lever får se. World Tour here I come!

Luftballong
Hej då Sverige! Hej Världen!


1 dag kvar

Okej jag erkänner: just nu är jag faktiskt lite nervös! Kors i taket.
Idag är det stora avskedsdagen. Sitter och väntar på Mamma och kompani som är på väg ner. Vi ska ha en heldag med god mat och spring på stan. Ikväll kommer nono så klart på pizza och uppesittarkväll. Har även en msn-dejt med Jonathan och så måste jag få tid till att ringa Pappa också så fort jag fått igång min telefon igen.
Det blir nog många "Hej då, ha det så bra, vi ses i vår".
Igår tog jag min sista dusch här hemma på tre månader. Jag har kört en sista omgång i diskmaskinen, handlat nere på Ica för sista gången... nedräkningen kan bli oändlig. Och att bara sitta här och vänta just nu gör inte saken bättre. Det finns faktiskt ingenting mer jag kan göra. Ett par saker ikväll bara som att ta ut soporna och stänga av elementen. Jag är färdig. Let's do this!

Telefon


Slutgiltiga packlistan

Efter många om och men och efter att ha gått igenom mina listor mer än nogrannt så har jag både plockat bort och lagt till en del saker. Jag blir ju trots allt tvungen att själv bära allt jag tar med mig på ryggen.
Så här ser listan ut med det jag har packat ner:

Pass
Pengar
Biljetter
Konto- och kreditkort
Försäkringspapper + kopior
Vaccinationskort
GO 25card
Dykarcertifikat och loggbok
Viktiga telefonnummer- och adresser-lista
Busskort
Visum till Thailand
Esta till USA
Extra passfoto
Lite US Dollars och lite Thailändska Baht

Neccesär #1
Tandborste
Tandkräm
Schampo
Balsam
Tvål
Rakhyvel + extra blad
Tamponger
Hårborste
Solskyddsfaktor
After sun
Hudkräm
Parfym
Deodorant
Liten handduk
Ett par sminkprodukter
Hårspännen och snoddar
Tops
Våtservetter
En rulle toalettpapper

Neccesär #2
Plåster
Hydrokortisonsalva
Pincett
Alvedon
Nässpray
Dimor (mot diarré)
Myggspray
Allergipiller
Resorb vätskeersättning
Nagelklippare
Stödstrumpor
Antibakteriehandtvätt
Lypsyl med solskyddsfaktor

1 par gymnastikskor
1 par sandaler
1 t-tröja
2 långärmade tröjor
1 par trekvartsbyxor
3 par shorts
1 kjol
1 sjal
5 linnen
3 klänningar
10 par trosor
3 bhar
2 par strumpor
2 bikinis
2 par strumpbyxor

Mobiltelefon +laddare
Adapter
Kamera +extra batteri +laddare +5 extra minneskort +usb-sladd
I-pod
Anteckningsblock
2 bläckpennor
Kortlek
Solglasögon
Minificklampa
Nål och tråd
Litet hänglås
Kodlås med vajer
Ryggsäck
Bankdosa
Resekudde
Pengabälte
Spännband

2 dagar kvar (2.0)

Då var även den här dagen snart slut. Kan erkänna att jag faktiskt sovit bort ungefär hälften av den men det var välbehövligt efter gårdagens bravader. Dagens största projekt har helt klart varit att packa. Nu står både stora ryggsäcken och den lilla som får agera handbagade inne i planet på plats i hallen, redo att åka. Jag fick utan problem ner allt jag ville ha med och där är till och med plats över. Vikten är jag dock lite orolig över. Jag provade den stora ryggsäcken och den kändes ganska så tung på, men ändå inte så tung som jag väntat. Tänkte be fina nono att ta med sin våg imorgon så får vi se om den klarar sig. Ush, tänk om den är precis på viktgränsen. Det betyder att för varje sak jag köper på mig måste jag slänga något annat. Hemska tanke!

Flygplan


Budget

Det läskigaste och helt klart svåraste med hela resan är utan tvivel budgeten! Eftersom jag aldrig har provat det här förut så har jag ingen som helst aning om hur mycket pengar det behövs eller går på en dag i snitt. Självklart beror det mycket på vart i världen man befinner sig.
Vi satte ett mål på ca 60 000kronor och jobbade sedan andan ur oss själva för att komma upp i den summan på bara fyra månader. I det beloppet skulle allt vara inräknat! Allt från mat, resor och övernattningar till aktiviteter, ryggsäck, hyran där hemma mm.
Största spänningsmomentet är helt klart att se om det går att klara sig på detta. Förhoppningsvis! Annars blir det intressant.

Det finns massor med små avgifter både innan och under resans gång och vi vet ju alla att många bäckar små...
Så här mycket har jag i alla fall lagt ut änn så länge:

Flygbiljetter - 13 270kr
Vaccinationer - 1 150kr
Förbokade hotell - 2 600kr
Greyhound bussbiljett - 2 990kr
Försäkring - 1 770kr
Förbokade aktiviteter - 2 000kr
Väskan - 700kr
Reseapoteket - 400kr
En massa annat smått och gott - ca 400kr
=25 280kr

Wah! Fick själv en liten chock nu när jag såg att jag redan lagt
över 25 000kronor på en resa som jag ännu inte sett skymten av!

2 dagar kvar (1.0)

Klockan är ens inte tolv och jag har redan gjort det mesta som skall göras idag. Jag har satt in min dricks på banken, tömt spargrisen och satt in därifrån, fört över pengar till Jonas, växlat pengar till UD dollars och Thailändska Baht och tagit min sista vaccinationsspruta. Har bara ett par småsaker kvar som jag kan fixa senare. Det är minsann inte illa pinkat med tanke på att jag bara sovit tre timmar! Gårdagens Happy Hour resulterade i en tolv-timmars pubrunda och jag kom hem lagom mörbultad klockan halv sju imorse. Då ångrade jag en liiiiiten smula att jag bokade vaccinationstiden så tidigt på förmiddagen. Men men. Jag lever och har knasigt nog massor med energi så det blir nog ett städryck och sen sova middag ett par timmar. Mer resefixande ikväll.

Vinterskog


3 dagar kvar

Fy skäms på mig, har fortfarande ett par saker kvar från gårdagen som måste göras idag.
För övrigt blir det inte så mycket resesysslor. Det blir snarare lite stressigt för om ett par timmar ska jag till Köpenhamn och dricka drinkar på Hard Rock Cafés Happy Hour med finaste Elina. Så packandet skuter jag upp tills imorgon istället. Det kommer vara full rulle då kan jag lova. Vi hörs.

Discoboll


Call "Me"

Ifall du av någon anledning är helt utan resesällskap och du plötsligt faller ihop på marken så finns där förhoppningsvis en snäll medmänniska som ser detta och rusar fram för att hjälpa. Se i förväg till att hjälpa dem att hjälpa dig:
Lägg till ditt eget telefonnummer och adress i din telefon under "Me". Lägg även till "Travelpartner", "Mom & Dad" och ett par andra nödnummer döpta på engelska.
Man vet aldrig.

London sep-okt 2009

London 23 september – 3 oktober 2009
Nono skulle flytta till storstaden så hela familjen på sex personer tog semester i en vecka och följde med, jag stannade sen kvar i fyra dagar extra.
Huvudsakliga anledningen till resan var som sagt att nono skulle flytta dit så mycket av tiden gick åt till att fixa med det, men vi hann även med en massa turistande också. Vi tog bland annat en tur i The London Eye och kollade in utsikten över staden. Mycket vackert! Vi strosade runt och tittade på olika monument och smågator. En av dagarna köpte vi ett hop-on hop-off busspass med en guidad röd dubbeldäckarbuss utan tak. Där fick vi se hela staden och en massa kul och onödig info om allt möjligt vi körde förbi. Vi utforskade Hyde Park och såg två underbara musikaler: "Hairspray" och "Sister Act".
När resten åkt hem firade vi nonos 20årsdag med överraskningsbesök från Per och middag med drinkar på Hard Rock Café.
RestaurangbesökHairsprayThe London Eye
Tower BridgeLimousineHouse of Parliament
      Sister ActIKEAHard Rock Café


Bästa: The London Eye - Utsikten var femomenal + nonos födelsedag - Hela dagen var bara succé!
Sämsta: Åtta dagar är alldeles för kort tid för att hinna upptäcka en stad som London.


4 dagar kvar

Nu jädrarenamma! Är nere på en halv vecka kvar och jag väntar fortfarande på att nerverna ska kopplas på. Det är faktiskt lite konstigt att jag över huvud taget inte är nervös. Inte det minsta lilla. Är jag verkligen så här trögfattad? Det känns som att om jag borde bli nervös över någonting någon gång i mitt liv så är det nu! Men icke...

Idag är energin på topp. Det tvättas det för fulla muggar nere i källaren och jag har en lång To Do lista:

  • Sätta upp "Ingen Reklam" skylt på dörren
  • Bestämma vilka kläder som ska packas ner
  • Plocka undan julpyntet
  • Betala ett par räkningar
  • Köpa en enorm godispåse till flygresan
  • Köpa kvällsmat/frukost att ha på flygplatsen i Doha
  • Ringa en massa samtal
  • Lägga över alla inscannade dokument på Dropbox

Gator
Bild från södra Indien visserligen, men ändå. Wow!


Viktiga adresser och telefonnummer

En bra idé kan vara att skriva ihop en lista med adress, telefonnummer och mailadress till viktiga personer.
Några bra exempel kan vara:
*Svenska Ambassaden i de länder du tänker besöka
*Närmast anhörig
*Ditt försäkringsbolag
*Kontokortspärr
*Resebolag
*Förbokade hotell mm.

Skriv självklart ut den här listan och ta med men maila även den till dig själv så att du kan komma åt den även ifall originaler kommer bort. Igentligen är det ika bra att skicka alla viktiga dokument till sig själv, som backup.

Rysningar

6 dagar kvar.


Jag får rysningar av den här, snart är det dags!
Vaccinationstid #2 bokad, hyran satt på autogiro, New York hotell bokat.
Jag känner mig redo nu.


Reseapotek

Tadam!
Så här ser mitt receapotek ut. Jag har sållat, forskat och prioriterat och kommit fram till att det här är det jag behöver ha med:

Reseapotek

  • En rejäl dunk med hudkräm
  • Nivea After Sun
  • Resorb vätskeersättning
  • Myggmedel
  • Handdesinfektionsmedel
  • Nässpray
  • Alvedon
  • Dimor mot diarré
  • Hydrokortisonsalva

En vecka kvar

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
En vecka kvar idag. Rättare sagt: sex dagar och tre och en halv timme kvar.
Jag sitter ganska så nyvaken efter gårdagens avskedsfest. Vi blev sammanlagt nio personer som träffades hemma hos mig för att dricka drinkar, spela kort och bara umgås en massa. Efteråt åkte vi in till stan och dansade natten lång. Klockan fem på morgonen stängde klubben, danskarna tog tåget över bron igen och vi svenskar åkte hem till våra efterlängtade sängar. Tusen tack alla ni som kom och gjorde kvällen oförglömlig!
Idag står självklart städning på schemat och efter det ska jag nog börja smygpacka min väska. Kolla så att allting jag tänkt får plats, börja sålla lite i den enorma högen jag lagt fram och se så att det inte blir allt för tungt. Poängen är att i princip resa med en tom väska och köpa det man behöver på vägen, men fröken Jönsson kommer att ha problem om hon bara får packa så lite.

Jordglober


Tidsplan USA

Så här planerar vi att spendera vår tid i USA:

9-14 mars Los Angeles
14-16 mars San Diego
17-23 mars San Francisco
23-27 mars Las Vegas
28 mars i ett flygplan
29 mars-2 april Florida/Miami
3-4 april Savannah
5-6 april Washington DC
7-8 april Niagara
9-17 april New York

I allt 40 dagar och 39 nätter.

Självklart kommer det att bli en hel del restid och den är inräknad i den första dagen för varje stad.

En dag hit eller en dag dit, våra fasta milstolpar ligger alltid mitt i perioden för en stad så att det finns tillräckligt med tid för improvisationer. Kanske kollar vi in Buffalo eller New Orleans eller kanske KeyWest. Vem vet?

Tidsplan Thailand

Så här planerar vi att spendera vår tid i Thailand:

17-19 jan Bangkok
20-30 jan Pattaya
31 jan-3 feb Bangkok
4 feb Ayutthaya
5-6 feb Kanchanaburi
7-16 feb Krabi
17-24 feb Ko Samui (19 feb Ko Pha Ngan)
25 feb-9mars ?

I allt 43 dagar och 42 nätter
.

Självklart kommer det att bli en hel del restid och den är inräknad i den första dagen för varje stad.

Det spännande frågetecknet till sist är plats för improvisation, gillar vi ett ställe extra mycket stannar vi kanske lite längre än planerat just där. Alternativen just nu är antingen att åka över till Phuket, kolla in någon ö i Malaysia eller åka hela vägen ner till Singapore. Det vi vet är i alla fall att de sista dagarna kommer att spenderas i Kuala Lumpur innan vårt flyg går därifrån den 9e mars.

Kodlås med vajer

Idag upptäckte jag ett lås som kommer att rädda mig varenda dag:
Ett kodlås med utdragbar vajer!
Fantastiskt eller hur? Vajern kan justeras i längd så att den når att låsa fast saker i kanske en stolpe lite längre bort, låsa ihop flera väskor, låsa fast väskan inne på hotellrummet eller på en båt medans man har blicken på någonting annat.
Jag är helt klart jättenöjd och det införskaffades på Naturkompaniet för 199kr.

LåsLås


9 dagar kvar

Nu är vi snart nere på under en vecka kvar till avresa. Resfebern lyser tack och lov fortfarande med sin frånvaro och när jag pratar eller berättarDykare om det så känns det bara som att jag rabblar fakta eller beskriver nåt som någon annan har upplevt, det känns verkligen inte som om det är jag själv som faktiskt ska iväg på alla de där galna sakerna!
Reseapoteket är nu komplett, ska bara hitta ett par öronproppar. Var fasiken kan man köpa ett par öronproppar i Malmö? Det finns verkligen ingenstanns. Hur svårt ska det vara? Kassörskan på apoteket igår tyckte att jag skulle gå med i deras kundklubb eftersom att jag handlar så mycket där. Haha!
Sitter just nu och spanar runt lite på internet om olika CityPasses i USA. Funderar faktiskt på att köpa ett i LosAngeles där Six Flags Magic Mountain ingår eftersom att vi ändå tänkt åka dit. Kan man bara spara pengar...

Försäkringar och sånt

 

                           Sjuk
De här känner jag är en av de tråkigaste och mest kladdiga delarna med resan. Att hitta en bra försäkring som täcker allt. Efter många om och men har jag så kommit fram till att Gauda har de bästa reseförsäkringarna enligt min mening. De täcker sjukkostnader, akut hemtransport, bagagestöld, överfallsskydd, rättsskygg och har ingen självrisk bland annat. På min resa planerar jag att till exempel dyka och lite annat sånt "farligt" och även de sakerna täcks av Gauda.

Enklast är helt klart att ringa till dem och teckna din försäkring över telefon så blir den exakt som den ska vara, men det går även att göra över internet.
HÄR är deras hemsida med all info och telefonnummer med mera.

Min försäkring:
Jag har självklart min vanliga hemförsäkring, hos Moderna Försäkringar, och så tecknade jag en ungdomsförsäkring Worldwide hos Gauda som tilläggsförsäkring.
Lättare sagt: Min vanliga hemförsäkring gäller som vanligt och allt den inte täcker det täcker Gauda.
Den kostar 28kr/dag.


London maj 2009

London 5-6 maj 2009
Jag följde med mamma och nono på skolsökningar under en snabbvisit i London.
Två dagar resulterade förutom sökningar i musikalen "Chicago", shopping och en massa tunnelbaneåkande. Det var väl ungefär det vi hann men. Kort och intensivt.

Från flygplanetResenärernaMillenium Bridge
                   UndergroundChicago


Bästa: Att vi lyckades klämma in musikalen "Chicago" trots vårt späckade schema. Tack och lov för fantastisk kollektivtraffik.
Sämsta: Stress stress stress!


12 dagar kvar

Då har man äntligen tecknat reseförsäkringen. Ville vara helt hundra på att jag valde den rätta som verkligen täcker allt, så jag har låtit det ta sin tid. Skönt att ha det avklarat! Ett inlägg om detta kommer nån dag.
Igår ringde jag och pratade med Tre och beslutade att flytta över mitt telefonabonemang dit. Ifall jag kommer att behöva ringa hem till sverige så blir det billigare genom dem än genom Telenor som jag hade tidigare.
Förmiddagen idag har gått åt till att rensa och uppdatera min i-pod. Antar att den kommer att gå varm under flygningarna så det gäller att ha den proppad med bra musik. Det är en sån liten sak som bara tog meeega lång tid att göra. Någon gång under dagen tänkte jag även skriva en ny inköpslista som ska kryssas av på torsdag. Reseapotek- och neccesärsaker bland annat.
12 dagar kvar! Hur overkligt är inte det?!

Hela jorden runt


Snåltips

Okej. Största problemet och det enda som gör resor möjligt är pengar. Så spara spara spara! Varenda liten krona räknas. Det gäller verkligen att se över sina utgifter och prioritera bort sånt som kan plockas bort. Hyra, pendelkort mm är självklart fasta utgifter men i princip allt annat kan skäras ner.
Här kommer mina hårda men bra tips på hur du kan skrapa ihop några extra öre:

  • El - Stäng verkligen av alla prylar du inte använder, stand-by läge drar också ström.
    - Ha endast lampor tända i det rum du befinner dig i.
  • Shopping - Mitt största nöje blev mitt största hinder. Jag satte totalt shoppingförbud från den dagen vi bokade resan. Det har varit extremt hårt men det går. Nu är jag nästan van.
  • Mat - Jämför priser i mataffären, visst de billigare varianterna kanske inte smakar precis lika gott som de dyrare men tänk ekonomisk.
    - Laga mat tillsammans. Gå ihop ett par stycken och laga mat. Det är helt klart billigare att laga mat till flera än till bara en.
  • Resor - Ransonera dig själv. Är det verkligen så långt att du måste ta bussen? Varför inte gå?
    - Sammåk - Gå ihop några stycken och dela på bensinpriset.
  • Tv/Telefon - Vad går på tv som inte kan ses på internet?
    - Kontantkort hjälper dig att hålla koll på hur mycket du spenderar till skillnad från abonemang.

Tjäna några extra slantar

  • Panta loss - Sno med dig tomburkar och flaskor från tåg, trottoarer... Äckelvarning, men vad gör man inte?
  • Tradera/E-bay - Rensa ut i dina garderober och förråd. Det finns helt säkert ett par påsar med gamla eller helt oanvända saker som du aldrig använder. Sälj dem!
  • Jobba extra - Offra lite av din fritid för ett par extra timmar här och ett extra pass där. Det tjänar du på. Bokstavligen.

15 dagar kvar

Imorgon är det exakt två veckor kvar.
Klockan 15:20 lyfter vårt plan. Fy vad jag längtar.
Första dagen på det nya året idag och sista jobbedagen avklarades igår. Känns skönt. Fick tre extra timmar också och det gjorde absolut ingenting. Katching!
Planeringsmässigt så väntar vi fortfarande bara på tiden. Vi har fixat gratis boende hos en bekant i San Fransisco och har även ett par nätter i New York på väg att klaras upp. Kontakter, kontakter, kontakter.
Matplanering har jag även upptäckt är en daglig planering inför resan. Helst ska kylskåpet och frysen vara tomma när jag åker så nu improviseras det hejvilt. Upptäckte att jag hade fruktansvärt mycket köttfärs av någon anledning så nu är det köttfärssås, crepes, köttbullar, biffar, lådor mm som gäller. Fantasin flödar. Försöker även när jag handlar att bara precis köpa hem det nödvändligaste och inte några stora förpackningar.
Dagen innan avresan tänkte jag dumpa allt jag inte hunnit äta upp hemma hos en kompis som tack för att hon kollar min post medans jag är iväg.

Resa


Älskling

Titta vad som har flyttat in hos mig <3

Jordgloben


RSS 2.0