29 mars - Miami

Det har inte blivit sa mycket uppdaterat den sista tiden men jag har aven varit helt datorlos sen sist. Men nu sa!
Vi lever fortfarande.
Vi fick en hel del gjort i San Francisco nar vi var dar; Golden gate bridge, Alcatraz, Union Square mm. Bilderna i inlaggen nedan berattar val en del de ocksa.
Har hunnit med att spendera fem dagar i Las Vegas ocksa. Jag trodde att jag sett vad overdrivet var nar jag kom till USA, men ack sa fel jag hade. NU vet jag vad overdrivet ar! Atmosfaren ar svar att satta ord pa. Blinkande lampor och glittrande byggnader dar den ena overtraffar den andra. Hotellen ligger pa rad, hoga som skyskrapor, blandat med casinon sa klart. Varje gang man gar ner langs The Strip upptacker man nagot nytt och varje gang man gar ar en ny upplevelse. Overvaldigande ar ett bra ord har.
I sondags tog vi en dagsutflykt till Grand Cannyon. En lang resa som var alla timmarna varda. Helt fantastiskt! Har aven hunnit med att se illutionisten Chriss Angels show. Sammanfattningsvis har det varit fullt upp med roligheter och nu ar det bara 19 dagar kvar tills jag ar hemma igen. Konstig kansla. Nope, nu ska vi ut och utforska Miami. :)
Bilder kommer nar jag letat upp en billigare dator...

20 mars - San Francisco

Har inte riktigt tid att skriva just nu, men jag bombar er med annu fler bilder moahaha!

Golden gate
"Den grymma grisen grymtade och gravde en grop pa Golden Gate bron"




Golden gate
Golden Gate Bridge.


Golden gate



San Francisco
Inne i San Francisco.


Betsey
LOVE!


Bildbomb

Har kommer en massa random bilder fran den senaste tiden:


Terminator
Terminator pa Universal Studios.


Krusty
3D simulator.


Haj
Jonas blir uppaten.


Universal
Akte forbi nar de spelade in till CSI.


Flamingo
Flamingos pa LA Zoo.


Koala
Utgulliga koalabjornar.


Gorilla
Gorilla.


Lejon
Lejon.


Kaktus
Ganska stora kaktusar.


Vanner
Den akta vanner studion!!!! (den du Jonathan ;))


WB
Warber Bros Studios.


Papegoja
Hittade ett par papegojor.


Snoopdog
Jag och Snoopdog pa Madame Tussauds.


Petronas
Uppe pa bron i Petrona Towers.


Petronas
Jag vid Petrona Towers.


Elvis
Posar med Elvis i Hollywood.


Will
Jag och Will Smith.


Bond
Bondbrud.


Startrek
Star Trek.


Glee
MatchyMatchy.


David
David Beckham forlorade!


Cykel
Jonas cyklar ikapp.


Spiderman
Spiderman vigar sig.



Utsikt
Jag vid trappan vid Batu Caves i Kuala Lumpur.


Museum
Jonas pa Hollywood Museum.


Britney
Jonas gillar Britney Spears.


Julia
Julia Roberts.


Tiger
Golfproffsen duellerar.


Basket
Ganska sa lang basketspelare.


Bruce
Bruce Willis.


SixFlags
Lite karuseller pa Six Flags Magic Mountin.


SixFlags
Jeij! En av de roligaste dagarna ever.


Victoria
Shopping minsann.


Universal
Universal Studios.


17 mars - Los Angeles

Nagra dagar, manga intryck, massor med upplevelser och galet manga bilder. Sa skulle jag sammanfatta de senaste dagarna och den forsta veckan i USA.
Vi har hunnit med musseer, Madame Tussauds, en dag pa Six Flags Magic Mountain, guideturer, tre filmstudios och en hel del frozen yoghurtfrossande. Helt klart usas version av thailands limeshakes: beroendeframkallande!
Allt ar vaaaldigt overdrivet. Bestaller du en stor lask far du en liter, affarerna har 10litersglass och 20kilos pastaforpackningar. Bilarna ar superlyxoga, husen ar overlyxiga och man ser latt pa manniskorna ifall de ar rika eller inte. Har ar aven fullt av mexicanare. Skyltarna star bade pa engelska och pa spanske och i tunnelbanan ropar de aven ut pa spanska i hogtalarna. Det ar svart att hitta mat som inte ar friterad eller ar hamburgare och pommes ifall du inte vill betala en formogenhet. Donutsen kostar dock 6kr styck. ;)

Idag har vi bara en manad kvar. Det kanns sorgligt! Har lixom vant sig vid att leva i en ryggsack, bokstavligen. Men men, nu vantar resten av USA och vi reser vidare redan inatt. Vi hors.

Oh! Jag blev forresten misstagen for att vara en kandis har om dagen. En kille kom fram och bara: "Oh my god it's you! I'm such a fan!" Haha!
Bilder kommer en dag nar jag hittat en dator som gillar min kamera...

Six Flags Magic Mountain

Fantastiskt stalle! Vi var dar i sondags och akte verkligen allt! De har over 15 bergochdalbanor i varldsklass. Dar var i princip inga koer alls sa man kunde bara springa fran den ena direkt in i en annan. Dar var bergochdalbanor utan golv, dar man akte utanpa loopen, dar man stod upp, dar man lag ner, dar man akte med fotterna forst, med huvudet forst... Tro det eller ej, men jag har befunnit mig 100meter upp, liggandes pa mage och stortat ner med huvudet forst. Ackligt? -Ja! Roligt? -Oh ja! Skulle latt gora det igen.
Min favorit var "X2". Dar roterade stolarna 360grader samtidigt som man akte runt i sjalva bergochdalbanan. Man hade ingen aning om vad som var upp eller ner. Det sprutade till och med eld!
Sjalvklart var allt extremt overdrivet, men ar det USA sa ar det. Helt klart en av de basta dagarna pa resan ann sa lange!
Bilder kommer val nagon dag hoppas jag.

11 mars - Los Angeles

Da befinner man sig i USA. Los Angeles for att vara precis och Hollywood for att vara helt exakt.
Flygningen hit gick utan nagra som helst problem. Planet var gigantiskt och hade tva vaningar! Forst 4timmar flygning till Taipei, vantetid i 4timmar och sa 13timmars flygning igen. Sag nagra filmer; Burlesque, Tangled och Moulin Rouge, fick mat ett par ganger och sov nagra timmar. Klockan halv ett om natten lokal tid dunsade vi ner i sangen pa hotellet efter att ha varit pa resande fot i over 30timmar!
Jonas har lite jetlag och ar valdigt trott men jag lyckades anpassa mig finfint.
Just nu ar klockan 19.00 har och det ar fortfarande den elfte.
Gardagen spenderades pa att leta hotell, metrons informationcenter, biljettcenter, greyhoundstation och annat sant praktiskt. En himlans massa gaende med andra ord. Det ar valdigt daligt anpassat for turister har men alla manniskor ar snalla och hjalpsamma. Folk tror att vi kommer fran antingen Sverige eller Tyskland. Man sticker fortfarande ut mycket, trots att vi kommer fran Asien sa kanns man mer uttittad har. Folk vander sig bokstavligen om! Allt av supersize och det mesta ar jattedyrt. Den kaleforniska (stavningen dar?) ar valdigt charmig. Det ar fantastiskt att vara i ett land dar man forstar vad alla sager och omvant. Hogertrafiken ar ocksa valdigt fantastisk.
Idag har vi promenerat langs Walk of fame och traffat en massa kandis lookalikes. Vi har aven perfekt utsikt over Hollywood-skylten uppe pa berget bara ett par minuters gangvag fran oss.
Vi har aven hort om tsunamin som  drabbade Japan och tydligen hade slagit in lite i Taiwan. Kanns valdigt skont att vi lamnade landet ett dygn innan och alla varningar har har upphort, sa nu kan alla sova lugnt.
Oj vad jag babblar! Nu far jag allt ge mig, har har ni en massa bilder fran de senaste dagarna:


Hello Kitty
Toalett pa flygplatsen i Taipei.


Los Angeles
Los Angeles fran planet.


Hotellet
Vart hotell liknar verkligen ett typiskt amerikanskt motell.


Hollywood
Jajamensan!


Stjarna
Walk of fame.


Will Smith
Minglar bland kandisar.


Walk of fame
Walk of fame.


Bildbomb

Nu antligen kom jag till en dator som gillade min kamera. Sa har kommer en massa bilder fran Kuala Lumpor:

Shopping
Gigantiska shoppingcentert Berjaga Times Square.



Bergochdalbana
Galna vilolit som lag pa en av vaningarna.


Utsikt
Utsikt fran Kuala Lumpor Tower.


Kuala Lumpor Tower
Kuala Lumpor Tover med sina 421meter.


Batu Caves
Batu Caves.


Batu Caves
Inne i grottan.


Ladies Only
Kul skylt pa metron.


Mot USA

Exakt NU lyfter vart plan (forhoppningsvis) fran Kuala Lumpur mot Los Angeles. Mellanlandar i Taiwan ett par timmar. Detta kommer att bli det langsta dygnet i mitt liv med tanke pa att vi reser tillbaka i tidszonerna. 39 timmar!
Nu ar det gamla minnen i Asien och nya aventyr i Amerika som galler :)


7 mars - Kuala Lumpur

Nu har det minsann hant grajer. Forst och framst sa har vi bytt land till Malaysia och befinner oss just nu i Kuala Lumpur. Vi har upplevt monsunregn ungefar en halvtimme varje dag. Himmelen oppnar sig och det blixtrar och askar som jag aldrig sett pa maken.
Den har staden ar ett shoppingparadis! Om anda budgeten var storre och ryggsacken enorm. Jag har kopt mig ett par hogklackat (lugn Veronika, det ar de forsta) for 160kr! Det skar i hjartat att inte kunna frakta hem alla guldklimpar man hittat.
Igar besokte vi Berjaga Times Square som ar Malaysias storsta byggnad och det 13e storsta shoppingcentert i hela varlden. Sjalva centert var 13 vaningar och langst upp lag ett tivoli med uppskjut och bergochdalbana med loop bland annat, inomhus! Galet!
Jag har aven utmanat min hojdskrack, igen, med att aka upp i det 421meter hoga Kuala Lumpur Tower. Utsikten var fantastisk och det gick mycket battre den har gangen an sist i Bangkok dar benen strejkade.
Idag tog vi en utflykt till Batu Caves. Man fick ga upp for ca200 trappsteg och parera mellan hungriga apor som garna ville ner i min vaska. Val uppe kom man in i en enorm grotta med oppning i taket sa att solen sken in. Mycket vackert! Tanken var sen att ta en promenad i parken men det ar sa galet varmt att vi gav upp efter en timme. Linne och shorts ar pa tok for mycket klader har.
Imorgon ska vi upp och ga pa bron mellan Petrona Towers och sen kolla in ett par shoppingcenter till.
Pa onsdag lamnar vi Asien och intar USA. Bade sorgligt och skont. Snart kommer jag for soren hem igen! Bade sorgligt och skont det ocksa. Har massor att langta hem till och kanner mig helt redo for det kapittlet.

Frustrerande! Den har datorn vill inte kanna igen min kamera sa det blir inga bilder. Attans. Snacka om att det kommer att bli en bildbomb nasta gang.

4 mars - Singapore

Den 29 timmar langa bussresan gick bra, jag sov mestadelen av tiden. Hade en hel veckas somn att ta igen dar.
Sjalva Singapore kanns som att resa 50ar in i framtiden. Byggnaderna ar valdigt futuristiska, alla pratar flytande engelska och allt ar bara allmant overdesignat. Lite skillnad fran Thailand. Har tar man tunnelbana mellan hotellen och de gigantiska shoppingcenterna.
Idag har vi varit pa Singapore Zoo som ar ett av varldens basta. Hela omradet ar som en stor jungel med orangutanger, leoparder, kangurur och vita tigrar. Helt klart en vardig utflykt. Det finns galet mycket att se har men imorgon bar det av till Kuala Lumpur. Tidsplanen ar lite pressad och vi maste hinna med lite saker dar ocksa innan vi flyger fran Asien.
Skickar en liten baverkram till den som vill ha en.


Singapore
Lite byggnader i Singapore city.

Skylt
En av manga roliga skyltar. Mata inte skoldpaddorna. (Det fanns inte ens nagot vatten!)


Apan
Jag pa Singapore Zoo.

Tigrar
Fina vita tigrar som hoppar efter mat.

Apa
Apa.


Tips fran coachen

(Thailand)
I asien ar alla manniskor trevliga, ibland overtrevliga. MEN, kommer du dit som turist (ser lite smatt vilsen ut, vit hy, ljusare drag...) sa forsoker sa gott som alla att lura dig. Aven om du gar nojd ur en affar kan du nastan rakna med att ha blivit lurad.

#1 Lita aldrig pa nagon
Ha som regel att behover du hjalp sa ar det du sjalv som uppsoker hjalp. Minsta lilla nar nagon ex kommer fram och erbjuder eller fragar nagot sa har de en baktanke. Arliga firmor behover inte dra in sina kunder. Fuskarna kan till och med ga sa langt som att kla ut sig och visa upp id=kort som liknar den "akta" personalens. Lita pa din magkansla.

#2 Pruta pa allt
Inte inne i mataffarer eller storre butiker med streckkoder pa varorna, men annars kan du alltid fa ner priset. Om inte - ga nagra meter och prova hos nasta. Det finns alltid nagon ar villig att ga ner i pris.

#3 At pa mindre fina stallen
Ga efter att ju fler thailandare det sitter i restaurangen ju godare och mer prisvard ar maten. Plaststolar ar ocksa ett gott tecken.

#4 Ha toapapper/nasdukar i handvaskan
Det ar inte alla (de flesta) offentliga toaletter som har toalettpapper. Pa vissa stallen kan man betala extra for ett par rutor.

#5 Ga over gatorna som om du vore sjalvmordsbenagen
Kom ihag att det ar vanstertrafik! Jobba dig igenom en fil i taget och zigzacka mellan bilarna. Man kan aven halla ut en hand som ett stopptecken mot bilarna och bara ga. Satsar man inget vinner man inget.

#6 Hall i vaskan
Thailandare ar lite smatt blyga for framlingar, men turisterna har inga hamningar. Det ar faktiskt dem man ska passa sig for.

#7 Undvik vita klader
Svett, solkram och daliga thailanska tvattmedel kommer anda att gora dem gra-gula.

#8 Investera i en solfjader
Ovarderligt!

1 Mars - Koh Samet

Uppdatering fran Haad Chawend Beach igen. Det ar till och med den sista uppdateringen fran Thailand! Imorgon reser vi minsann till Singapore! Buss-bat-Buss-Buss i 29 timmar! Ingenting jag ser fram emot precis.

Imorgon har vi varit bortresta halvdelen av tiden. Galet! Bara halvvags men redan halvvags.

De senaste dagarna har vi hunnit med att kora vattenskoter, frossa i billig sushi, ga pa festival och bli totalt uppatna av mygg bland annat. Sist jag raknade hade jag 32 bett pa ena benet och 19 pa det andra. Myggspray hjalper tydligen inte pa de sma fulingarna.
Det har aven blivit en hel del biljardspelande och en hel del utekvallar. Vi "hygger" pa barer om natterna och slappar i skuggan (solen blir alldeles for varmt) pa stranden om dagarna. Sover i snitt 6 timmar per natt men vaknar anda pigga som mortat.
Ar det semester sa ar det!

Buckets
Jonas med de beromda "Buckets". Drinkar serverade i spannar.


Strandlounge
Lounge pa stranden.


Poolposing
Posing i poolen.


Strandysselsatning
Lite rastlos pa stranden.


Festival
ReEarth festivalen pa Lamai Beach.


Dragshow
Dragqueen cabaret.


RSS 2.0